tportal.hr

Zagreb
+8
Osijek
+8
Pula
+9
Rijeka
+12
Zadar
+11
Split
+10
Dubrovnik
+10

VI PITATE, MI ODGOVARAMO

Ne mogu ubaciti u prvu i drugu brzinu

Moj Megane iz 1997. 1.4 sa 55 kW prešao je 136.000 kilometara, dobro je održavan - prije tri mjeseca sam mu kupila novu lijevu poluosovinu, zupčasti, pumpu vode, oba semeringa te dala da mu se zamijene svi filtri. Zbog ugradnje poluosovine ima i novo ulje u mjenjaču. Problem je u tome što dok je još hladan (cca. 10 minuta od paljenja) jako teško mogu, a ponekad i ne mogu ubaciti u prvu i drugu brzinu. Kad se zagrije, taj problem nestaje, ali svejedno brinem se zašto se mjenjač tako ponaša dok još nije zagrijan? Pitala sam razne mehaničare, ali vjerojatno me nisu shvatili ozbiljno da mi je jako stalo do tog auta pa nisam dobila konkretan odgovor

Datum objave:
16.3.2012 15:49

Zadnja izmjena:
16.3.2012 19:54

Poštovana,

problem kod prebacivanja brzine moguć je ako nije upotrijebljeno propisano ulje za taj mjenjač. Potrebno je staviti sintetičko ulje 75w90 te tada ne bi trebalo više biti problema.

Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr