ČEŠKI SPORTAŠ

Škoda pokazala redizajniranu Octaviju RS

22.04.2009 u 09:52

Bionic
Reading

Nakon što nam je na prošlogodišnjem salonu u Parizu predstavila redizajniranu Octaviju u limuzinskom i karavanskom izdanju, Škoda nam je danas pokazala i prve fotografije njezine sportske inačice RS

Vizualne preinake odnose se na redizajniranu prednju masku s novim svjetlosnim sklopovljem koje po prvi puta nudi xenon lampe u kombinaciji s adaptivnim svjetlosnim modulom. Tu je i redizajnirani branik i svjetla straga, kao i nove 18-colne aluminijske felge. Iznutra je, pak, RS dobio dorađenu opremu i nove kontrole.

S tehničke strane, povišenost od tla snižena je na 127 mm, dok je Octavia RS omršavila 20 kilograma u benzinskom izdanju, odnosno 15 kilograma u dizelskom. Premda ne navode podatke o performansama, Česi tvrde da je ovo utjecalo na krajnju brzinu koju automobil postiže.

Kupci će i dalje moći birati između dvolitrenog turbopunjenog benzinca sa 200 KS ili dvolitrenog turbodizelaša sa 170 KS, dok je za prijenos snage na prednje kotače standardno zadužen šesterobrzinski automatizirani mjenjač DSG s dvostrukom spojkom.