Auto zona GIGANT PRED BANKROTOM

Chrysler uputio pismo sindikatima, oni ga zapalili

  • Autor: I. Ć.
  • 20.4.2009 18:18:11
  • 20.4.2009 14:25:55

Chryslerova sudbina prilično je jednostavna, odnosno barem jedan njezin ishod. Ako američki proizvođač u roku od dvanaest dana ne riješi partnerstvo s Fiatom, Sjedinjene Države i Kanada prekinut će financiranje, a to ujedno znači bankrot za trećeg po veličini američkog proizvođača

Svjesni su ovog i u Chrysleru, posebice nakon što je Fiatov izvršni direktor u intervjuu za kanadske novine izjavio da su šanse za partnerstvo, ako kanadski i američki sindikati radnika ne umanje trenutne naknade i poticaje te ih dovedu u razinu s onima europskih i japanskih proizvođača, samo 50:50.

S bliženjem roka Chryslerovi direktori odlučili su se obratiti sindikatima pismom u kojem objašnjavaju u najmanju ruku nezgodnu situaciju u kojoj se kompanija našla te od njih traže rezanje troškova za zdravstveno osiguranje i participacije, otkazivanje životnog osiguranja i otkazivanje drugih oblika nestandardnih poticaja poput onih za obrazovanje.

Kanadski predstavnici sindikata u pogonima Windsor u Ontariju prilično su nonšalantno reagirali na dramatično pismo Chryslerove uprave. Kako prenosi Windsor Star, radnici su se okupili pred tvornicom i zapalili pismo. Očekuju se daljnji pregovori, no vremena je sve manje.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: