Novi CITROËN C3 Picasso Spacebox

Novi CITROËN C3 Picasso Spacebox

21.04.2009 u 09:00

Bionic
Reading

CITROËN C3 Picasso, monovolumen nove generacije, na hrvatsko tržište lansiran je 14. travnja 2009. godine s promotivnom cijenom već od 96.900 kuna te s tri razine opremljenosti: Pack, Confort i Exclusive. Dani otvorenih vrata su od 20. do 25. travnja 2009. godine, kod svih ovlaštenih distributera novih vozila CITROËN u Hrvatskoj, kada ga svi potencijalni kupci imaju mogućnost testirati

Povodom proslave lansiranja CITROËN C3 Picassa na hrvatsko tržište, CITROËN je pripremio specijalne pogodnosti za kupce ostalih osobnih vozila CITROËN uz popuste do primamljivih 50.000 kuna.

CITROËN C3 Picasso ističe se svojim odvažnim stilom i inovativnom arhitekturom: nudi najbolju osvijetljenost i najveći unutrašnji prostor uz vrlo male vanjske dimenzije. Njegova intuitivna i učinkovita modularnost omogućava mu iznimnu mogućnost prilagodbe svim željama i stilovima života.

Svojom iznimno inovativnom arhitekturom CITROËN C3 Picasso spaja kompaktnost i velikodušnost prostora. Dug 4,08 m, širok 1,73 m i visok 1,62 m, njegov je prednji dio iznenađujuće kompaktan, a stražnji dio posve vertikalan. Ovakav jedinstveni dizajn nudi svakom putniku iznimnu prostornost. Ni obujam prtljažnog prostora nije ništa manje izniman: do 500 litara ispod police za prekrivanje prtljage i u konfiguraciji s pet sjedala čine CITROËN C3 Picasso novom referencom u segmentu.

Prostran, domišljat i veseo… S toliko aduta CITROËN C3 Picasso je više od običnog monovolumena, on je pravi spacebox. U kabini CITROËN C3 Picassa vozač i suvozač uživaju u panoramskom pogledu na svijet. Mjesto vozača nudi izvrsnu perifernu preglednost zahvaljujući inovativnom trodijelnom vjetrobranu s tankim nosačima te visokim sjedalima, koji vam omogućavaju kontrolu ceste. Ovijena u pravu staklenu ovojnicu, kabina CITROËN C3 Picassa okupana je svjetlom. S panoramskim krovom, ukupna staklena površina, što je izvanredno, može doseći impresivnih 4,52 m2.

S proizvodnjom od 110.000 primjeraka godišnje u tvornici u Trnavi u Slovačkoj, CITROËN C3 Picasso bi trebao postati vodeće vozilo na svom tržištu, jednako kao što su to CITROËN C4 Picasso i Grand C4 Picasso, najprodavaniji monovolumeni u Europi u 2008. godini. On uvelike oplemenjuje kvalitete monovolumena: visina sjedala i preglednost oduševit će sve putnike, dok će njegova potpuna i intuitivna modularnost olakšati njihov svakodnevni život. Konačno, njegovo živahno i razigrano ponašanje na cesti ispunit će očekivanja svih onih kupaca koji su u potrazi za užitkom u vožnji i snažnim doživljajima.

Krasi ga odlična opremljenost već od prve razine opreme Pack koji u serijskoj opremi ima ABS s elektronskim raspoređivačem kočenja, AFU, zračni jastuk za vozača i suvozača, progresivni servo upravljač, električne podizače prednjih stakala, električne retrovizore, sekvencijalni električni podizač stakla na vozačevoj strani sa zaštitom od priklještenja, daljinsko centralno zaključavanje, upravljač prilagodiv po visini i dubini, putno računalo, prilagodive naslone stražnje klupe, dva stražnja naslona za glavu, stražnju klupu 2/3-1/3 preklopivu i uzdužno prilagodivu, ukrasne poklopce 15'', gume 195/60 R15, utičnica 12 V i dr., a uz nadoplatu kupac može odabrati klimauređaj, radio CD MPS s komandama na upravljaču i metalik boju.

Zahvaljujući štedljivim i ekološki prihvatljivim motorima s izvrsnim performansama, živahno i razigrano ponašanje na cesti, CITROËN C3 Picasso osvojit će sve one kupce koji su u potrazi za užitkom u vožnji i snažnim doživljajima. CITROËN C3 Picasso je idealan za sve tipove cesta, tim više što ga pokreće gama štedljivih i učinkovitih motora. CITROËN C3 Picasso nudi dva benzinska motora najnovije generacije VTi 95 i VTi 120, koji se po užitku u vožnji koji pružaju i priznatim performansama pridružuju dizelskim motorima HDi 92 i HDi 110 FAP.