tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+16
Pula
+13
Rijeka
+17
Zadar
+16
Split
+16
Dubrovnik
+14

VI PITATE, MI ODGOVARAMO

Zašto se moj BMW ulijenio?

Vozim BMW 318d, 2002. god, 1.951 ccm, 85 kW. Automobil ne vuče dobro čim se ugrije. Da bi povukao, moram ga natjerati na 3.000 - 4.000 o/min i kraće vrijeme zadržati pod tim okretajima. Onda povuče i dobro prima gas. Nakon nekog vremena, kad ga vozim pod nižim okretajima, opet se ulijeni. Što bi moglo uzrokovati navedene smetnje?

Datum objave:
13.1.2012 12:38

Zadnja izmjena:
13.1.2012 13:26

Poštovani,

kvar na vašem vozilu može biti uzrokovan manjkavošću više komponenata na motoru vozila:

- začepljenje katalizatora ispušnih plinova,
- varibijalna krilca na turbopunjaču koja su začađena i oksidirana, pa ne rade pravovremenu promjenu tlaka zraka u usisnom vodu,
- ventil na turbo punjaču koji upravlja promjenom tlakova,
- senzor temperature motora (mogućnost pokazivanja krivog stanja ECU-a motora),
- mjerač količine usisnog zraka.

Zbog svih navedenih stavki preporučujemo da vozilo odvezete u servis kako bi ga se spojilo na dijagnostički uređaj i sa sigurnošću utvrdilo što je pošlo po krivu.

Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr