Auto zona KORAK NAPRIJED?

Novi Nissan Pathfinder se iz terenca pretvorio u SUV

  • Autor: I. Ć.
  • 10.1.2012 14:28:18
  • 10.1.2012 14:14:24

Čini se da od terenskih vozila 'nema kruha'. Nakon mnogih drugih proizvođača dokazao nam je to i Nissan na netom otvorenom autosalonu u Detroitu

Japanci su, naime, ondje skinuli plahtu s nove generacije Pathfindera. Premda deklariraju automobil  kao koncept, zbog čega šute o tehničkoj strani priče, na fotografijama se jasno može vidjeti da je riječ o praktički gotovom proizvodu koji će u manje-više neizmijenjenom obliku krenuti u prodaju potkraj godine.

Nissan nas je prije premijere neko vrijeme dražio detaljima novog vizualnog identiteta automobila, a brojni fanovi marke pritom su odbacivali nagađanja da bi Pathfinder osim izgledom mogao omekšati i karakteristikama. Upravo se to dogodilo. Umjesto takozvane body-on-frame arhitekture karakteristične za robusna terenska vozila, novi Pathfinder je klasični SUV s takozvanom unibody konstrukcijom, što znači da će njegovim vlasnicima biti milije uređene prometnice od bespuća.

Nissan u medijskom izvješću spominje tri reda sjedala, bogat prtljažni volumen, nisku potrošnju i motor V6 uparen s kontinuirano varijabilnim prijenosom. Na ostale detalje morat ćemo se strpjeti još neko vrijeme.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: