MPV ZA ŠAKU EURA

Prvi pogled na novu Daciju Lodgy

09.01.2012 u 09:24

Bionic
Reading

Proizvođači automobila u 2012. ušli su s dobrim rezultatima i velikim nadama, a da ova godina ne bi trebala razočarati po pitanju noviteta, mogli bismo se uvjeriti već u Ženevi

Još je nešto više od dva mjeseca ostalo do otvorenja autosalona u Ženevi, a Dacija nam je već pokazala kako će izgledati najveća zvijezda njihovog štanda na Palexpu.

Lodgy je obiteljski monovolumen koji će se nuditi u izvedbi sa smještajnim kapacitetom za pet, odnosno sedam osoba, a na tržištu bi trebao ponajprije konkurirati pristupačnom Chevrolet Orlandu, no i drugim skupljim modelima poput Ford C-Maxa.

Dužinom od 4,5 metra, Lodgy bi mogao nagristi prodaju i bratskog modela Scenica iz Renaultovih pogona, no čini se da se Francuzi time previše ne zamaraju.

O tehničkoj strani priče ne znamo ništa, no možemo očekivati da će Dacijin monovolumen pogoniti ista paleta Renaultovih motora s unutarnjim sagorijevanjem koja motorizira i ostale rumunjske modele poput Logana, Dustera i Sandera, kao i da će ga odlikovati dobar omjer uloženog/dobivenog kad se pojavi u prodaji.