tportal.hr

Zagreb
+13
Osijek
+14
Pula
+14
Rijeka
-
Zadar
+13
Split
+16
Dubrovnik
+16

VEĆ IDUĆE GODINE

Novim BMW-om kupci će upravljati putem mobitela

Još nas nešto više od godinu dana dijeli od lansiranja BMW-ovog električnog automobila za mase - i3, a njemački proizvođač već nas draži aplikacijom za pametne telefone kojom će se moći upravljati ovim naprednim vozilom

Datum objave:
5.1.2012 4:00

Zadnja izmjena:
5.1.2012 8:52

Za razliku od uobičajenih programa, BMW-ov bi korisnicima trebao omogućiti da se osjećaju poput agenta 007.

Aplikacija će, naime, moći daljinski otključati i zaključati automobil te mu klimatizirati unutrašnjost prije no što u njega zakoračite. Također će u svakom trenutku pokazivati preostali kapacitet baterije, a korisnici će moći birati termin punjenja akumulatora električnom energijom - primjerice noću, kada je struja jeftinija.

Naposljetku, Bavarci su svojem softveru dodali i funkciju koja pomoću GPS-a vozače obavještava o stanju u prometu, kao i o dostupnim javnim punionicama električnom energijom.

Još samo da dočekamo automobil.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Zdravo proljeće
modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr