Auto zona BMW PROTIV BMW-A

Je li M5 brži od najbržeg serijskog motocikla?

  • Autor: I. Ć.
  • 22.12.2011 12:57:53
  • 22.12.2011 12:21:56

Je li automobil brži od motocikla? Toliko smo puta vidjeli rezultate u kojima su lovorike pokupili jedni i drugi da s teškoćom možemo decidirano ustvrditi jedno od navedenog

Kao u svakom dvoboju problem leži u varijablama. Koja dva vozila usporediti, na kojoj stazi i u kakvim vremenskim uvjetima? Čak i ako odaberete dva najprestižnija predstavnika, uvijek ostaje problem vozača. Jesu li uistinu podjednako dobri?

Ako stavimo sve ove nedoumice sa strane, utrka automobila protiv motocikla uvijek nam može poslužiti kao dobra zabava, a upravo je to slučaj s bavarskim dvojcem.

BMW se može pohvaliti sportašem u obje kategorije, a novinari britanskog Auto Expressa odlučili su utvrditi koji je bolji - novi M5 o kojem više možete pročitati klikom na link ovdje, ili S 1000 RR, kultni supersportski motocikl koji drži neslužbeni rekord za najbrži motocikl na svijetu.

M5 do stotke sprinta za 4,4 sekunde, S 1000 RR-u za isto je potrebno tri, no podloga je mokra i na mahove posuta lišćem.

S 1000 RR već je pomeo stazu jednim M-automobilom, a je li mu to pošlo za rukom i drugi put, saznajte u videu koji donosimo u nastavku.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: