SEKSI KOMPAKT

Prve službene fotografije nove Opel Astre!

09.04.2009 u 09:29

Bionic
Reading

Opel je danas objavio prvi set službenih fotografija nadolazeće Astre koja će svjetsku premijeru doživjeti na salonu automobila u Frankfurtu

Nova Astra, kako se i očekivalo, brojne dizajnerske elemente, poput oblika svjetlosnog sklopovlja, krovne linije ili pak konkavne linije vrata, pokupila je od sestrinskog modela Insignije, što nikako nije loše. Dapače, novi Opelov dizajnerski smjer Astri je dao primjetno sportskiji, no i elegantniji izgled od onog koji je imala prethodna generacija.

Premda Opel još uvijek nije dao službene fotografije interijera, prema špijunskim fotkama kojih smo se proteklih tjedana uspjeli dočepati – nova Astra imat će i interijer inspiriran onim iz Insignije.

Automobil će se graditi na novoj platformi Delta, koju GM ujedno koristi za izradu Cruzea. Ipak, kako se doznaje, Opelovi inženjeri prilagodili su šasiju za još dinamičniju sportsku vožnju.

Astru će pokretati linija poznatih dizelskih i benzinskih agregata iz prethodne generacije, no i novi turbopunjeni 1.4 benzinac u verziji sa 120 i 140 KS odnosno 175 i 200 Nm okretnog momenta.

Nova Astra u prodaji bi se trebala pojaviti do kraja godine, isprva u kompaktnoj varijanti s petorim vratima, a nagodinu u karavanskom i trovratnom GTC kupe obličju.