SPORTSKI AUTO SUVIŠAN

Simulatori vožnje postaju zastrašujuće realni!

19.12.2011 u 15:43

Bionic
Reading

Nastave li se video igre i simulatori razvijati ovim tempom, proizvođači sportskih automobila i vlasnici trkaćih staza moći će uskoro zatvoriti vrata. Kome treba jedno i drugo kad u utrkivanju možete gotovo podjednako uživati u vlastita četiri zida

iRacing je simulator vožnje za Windowse namijenjen najzahtjevnijim korisnicima kojima fizika igara GranTurismo i Forza jednostavno nije dovoljno realna.

Koliko je igra realistična, vjerojatno dovoljno govori podatak da je svakodnevno, za pripremu prije utrke, koriste i profesionalni vozači poput, primjerice, bivšeg prvaka u Formuli 1 Lewisa Hamiltona. Ako vam to nije dovoljno, recimo samo da je nekima, poput protagonista videa koji donosimo u nastavku, simulacija toliko realna da u vožnji koristi - rukavice!

Što je najbolje, nije potreban budžet momčadi najpoznatije oktanske ludnice da bi se priuštilo ovakvo nešto. Čitava stvar, čak i s pet monitora, košta višestruko manje od bilo kojeg pravog sportskog automobila, što je prepoznalo čak 40.000 online korisnika.

Pogledajte.