Auto zona PRVI SERIJSKI HIBRID

Mercedes pokazao redizajniranu S-klasu

  • Autor: I. Ć.
  • 8.4.2009 11:35:27
  • 8.4.2009 11:13:19

Salon automobila u New Yorku Mercedes je odlučio obilježiti redizajniranom S-klasom te njezinom hibridnom inačicom – svojim prvim serijskim hibridnim modelom

Redizajnirana S-klasa dobila je novi izgled prednjeg i stražnjeg kraja s novom rešetkom hladnjaka i kromiranom ukrasnom linijom koja se proteže donjim dijelom karoserije, tu je i redizajnirano svjetlosno sklopovlje s LED pokazivačima smjera. Iznutra je Mercedesova krstarica dobila sijaset novih tehnologija, poput 6,5-inčnog LCD zaslona, dorađenog sustava COMAND i navigacije.

Sa sigurnosnog aspekta automobil je profitirao od prilagodljivih dugih svjetala koja intenzitet snopa prilagođavaju nadolazećem prometu, Lane Keeping Assista – sustava koji nadzire putanju automobila unutar trake te sustava Active Body Control koji kompenzira bočne nalete vjetra.

S-klasu pogoni V8 sa 382 KS u modelu S550 u izvedbama sa stražnjim ili integralnim pogonom, V12 sa 510 KS u verziji S600, V8 sa 518 KS u S63 AMG te V12 sa 604 KS u verziji S65 AMG.

Ipak najinteresantniji iz serije trenutno je S400 Hybrid koji pod poklopcem skriva V6 sa 275 KS uparen s elektromotorom snage 20 KS i litij-ionskim baterijskom paketom, koji prema Mercedesovim podacima u kombiniranom ciklusu prosječno troši osam litre goriva na stotinu kilometara.

mercedes

mercedes

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: