Auto zona NAKON BANKROTA KOMPANIJE

Osvetoljubivi zaposlenici uništili prototipe automobila

  • Autor: I. Ć.
  • 8.12.2011 11:46:05
  • 8.12.2011 10:43:45

Koncem prošlog tjedna uprava nadolazećeg kalifornijskog proizvođača električnih automobila Aptera objavila je bankrot kompanije, a zaposlenici su reagirali uništavanjem vrijedne imovine

Na popularnom videoservisu YouTube objavljen je kvartet kratkih zapisa koji prikazuju bivše zaposlenike u destruktivnoj akciji.

Videoisječci snimljeni su u okolici Apterinih kalifornijskih pogona, a prikazuju uništavanje najmanje tri šasije prototipnih automobila koje su nezadovoljni radnici bacali s viličara ili ih njime drobili pritiskanje uza zid.

Aptera 2e trebala je biti električna trokolica duga 4,39 metara i teška 770 kilograma. S jednim punjenjem litij-ionske baterije automobil je trebao prevaljivati 160 kilometara, ubrzavati s mjesta do 100 km/h za desetak sekundi te juriti 145 km/h. Neobičan oblik karoserije, nalik zrakoplovu, trebao je poslužiti vrlo niskom otporu zraka u cilju niže potrošnje energije, no sudeći prema zapisima koje donosimo u nastavku, čini se da je bio i veoma otporan na mehanička naprezanja.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: