DO 100 KM/H ZA 2,3 SEKUNDE

Najjeftiniji superautomobil na svijetu košta 6.000 kuna

06.12.2011 u 15:16

Bionic
Reading

Oduvijek ste željeli posjedovati superautomobil, no za tako nešto vam je manjkalo nekoliko stotina tisuća eura na bankovnom računu? Ne brinite se, imamo rješenje koje košta tek nešto više od jedne prosječne hrvatske plaće

Traxxas X0-1 sprinta s mjesta do 100 km/h brže od Bugatti Veyrona. Potrebne su mu tek 2,3 sekunde, a s gasom do daske dosprintat će sve do 160 km/h. To i nije neka brzina za jedan superautomobil, no svakako je dostignuće za vozilo koje umjesto u garažu možete smjestiti u oveću kutiju za cipele.

Tako je, ta automobilska minijatura dugačka 68 cm daljinski je upravljiva, a njezina četiri kotača pokreće elektromotor. Energija dolazi iz para litij-polimerskih baterija kapaciteta 5.000 mAh koje osiguravaju sprint do maksimalne brzine za manje od pet sekundi.

Potrebno je biti stariji od 16 godina da biste legalno upravljali najbržim daljinskim automobilom na svijetu. Za kontrolu najboljeg božićnog poklona ove godine (čita li ovo netko od naših najmilijih?) koristi se veza od 2,4 Ghz, a moguće je pretvoriti i iPhone ili iPad u daljinski upravljač.