Auto zona SLUŽBENO JE

Jeste li spremni za Toyote s BMW-ovim motorima?

  • Autor: I. Ć.
  • 2.12.2011 10:54:54
  • 2.12.2011 10:03:22

Ono o čemu se donedavno samo nagađalo dobilo je i službeni epilog u Tokiju. Toyota i BMW sklopili su dogovor o suradnji koji bi, ako sve prođe prema planu, trebao rezultirati nižim razvojnim troškovima za oba proizvođača, kao i pristupačnijim automobilima za kupce

BMW je pristao Toyoti od 2014. isporučivati 1.6 i 2.0-litrene dizelske motore u zamjenu za japansku hibridnu benzinsko-električnu tehnologiju.

Bavarce ponajviše zanima razvoj iduće generacije tehnologije liti - ionskih baterija, te se nadaju da će im Toyotino bogato iskustvo, kao i financijska pozicija najvećeg proizvođača automobila na svijetu, osigurati brži i jeftiniji razvoj i implementaciju naprednih sustava.

Toyota, pak, vjeruje da će s BMW-ovim motorima uspjeti osvojiti veći udio na europskom tržištu automobila - tradicionalno orijentiranijem prema dizelskim, nego hibridnim motorima.

Interesantno je da je dogovor postignut na 30. obljetnicu BMW-ova prisustva na japanskom tržištu, a Nijemci su priliku iskoristili kako bi na tokijskom autosalonu lansirali model ActiveHybrid 5.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: