SAMOZATAJNI MONSTRUM

Sa 900 KS ovaj je VW Golf brži od Bugatti Veyrona!

15.11.2011 u 10:21

Bionic
Reading

Znamo mnogo prerada klasičnih automobila kod kojih vam je na prvi pogled jasno da 'tu nešto ne štima', no Boba Motoringov Golf druge generacije gotovo vam ni po čemu neće otkriti da ćete za koju sekundu ostati u magli njegovih ispušnih plinova, čak i ako vozite Bugatti Veyron

Tajna je u tome da, osim sigurnosnog kaveza, ovaj monstruozni Golf ni po čemu ne odskače od svoje konvencionalne braće, a da stvar bude bolja, čak mu pod poklopcem kuca Volkswagenov motor. Doduše, ovo ćete morati uzeti sa zrncem, khm, šakom soli.

Dečki iz Boba Motoringa prilagodili su njegov 1,8-litreni čelični dizelski blok za rad s etanolskom mješavinom E85, opremili ga izdržljivijom radilicom, klipnjačama i glavom sa 16-ventila te sve dopunili Garrettovim GTX420R turbopunjačem. Ovo je dovoljno za, kažu, 900 KS koji se ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa isporučuju na sva četiri kotača preko integralnog sustava 4Motion.

Kako to izgleda u praksi, možete pogledati (i nasmijati se) u videoisječku koji donosimo u nastavku, a mi ćemo samo još napomenuti da 16V Ampir, kako ga zovu od milja, do stotke stiže za 2,7 sekundi, što je brže čak i od svemoćnog Bugatti Veyrona, četvrt milje (402 metra) odrađuje za 9,34 sekunde te sije teror među Bubama i Astrama OPC gdje god se pojavi.

Pogledajte.