DA PAMET STANE

Ovako izgleda 743 km/h u automobilu

11.11.2011 u 14:56

Bionic
Reading

Pa dobro, Speed Demon možda i nije automobil u punom smislu te riječi. Njime vjerojatno nećete ići u šoping ili u vrtić po klince, ali ima sve ono što automobil čini automobilom - dva para kotača i motor s unutarnjim sagorijevanjem

Rijetki čitatelji se mogu pohvaliti da su vozili automobil brže od 300 km/h, a i to su kod nas (legalno) mogli učiniti jedino na grobničkom autodromu. Želite li se voziti brže od toga, na raspolaganju su vam putnički zrakoplovi, no u njima je osjećaj brzine, složit ćete se, nepostojeći.

Speed Demon izgleda kao zrakoplov bez krila, što nije nimalo čudno, jer da kojim slučajem raspolaže parom, ne sumnjamo da bi poletio.

Ekipa na čelu s pilotom Georgeom Poteetom nedavno je oborila rekord u disciplini maksimalne brzine na jednu milju (1.609 metara) postigavši čak 743 km/h! Pritom su Speed Demona opremili tolikim brojem kamera da doslovno iz svakog kuta možete vidjeti kako izgleda juriti ovako sumanutom brzinom svega nekoliko centimetra iznad tla.

Valja napomenuti da ovo adrenalinsko čudo ne pogoni nikakav mlazni motor, već dobar stari V8 zapremine 5,6-litara koji pomoću dvije turbine istiskuje, pričekajte radi dramatičnijeg učinka - 2.200 KS.

Sad znamo što želimo za Božić. Pogledajte.