ZA 1.000 DOLARA PO SATU

Tulumarite kao gazda u najvećoj limuzini na svijetu

11.11.2011 u 14:06

Bionic
Reading

Dužinom od 21 metra i masom od 25 tona Midnight Rider je, prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najveća limuzina na svijetu

Jedini problem jest taj što, tehnički gledano, Midnight Rider nije limuzina već šleper, no nećemo sad sitničariti, ipak je za izradu ovog monstruma trebalo sedam godina - od 1997. do 2004. godine.

Ovaj podatak ne treba čuditi kada se u obzir uzme to da je čak 90 posto od 4.200 dijelova izrađeno specijalno za ovu mrcinu. Unutrašnjost površine 38 kvadrata skriva tri odvojene prostorije, sa šankovima i LCD televizorima, što je dovoljno za nesputano tulumarenje 40-ak putnika.

S obzirom na masu od 25 tona, raspoređenu na 22 kotača, koje pokreće 345 KS snažan Peterbiltov motor, nekako sumnjamo da je Midnight Rider najbrži šleper na svijetu, no obaranje i tog Guinnessovog rekorda vjerojatno nije bilo visoko na listi prioriteta.

Naposljetku valja reći koju i o cijeni. Krstarenje u Midnight Rideru košta 1.000 američkih dolara po satu, što i nije neki trošak ako se razdijeli na 40 putnika. Jesmo li spomenuli da cijena uključuje peteročlanu posadu - dva vozača, hostesu, konobara i menadžera - koja vam je na raspolaganju od jutra do mraka? Evo, sad jesmo.