NOVI GENESIS COUPE

Prve fotografije najpoželjnijeg Hyundaija

11.11.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Ako vam ime Genesis Coupe ne zvoni, to je zbog toga što ovaj automobil nikad niste vidjeli na hrvatskim cestama, a dobre su šanse da se to tako skoro i ne dogodi

U Hyundaiju su, naime, povedeni Lexusovim iskustvom koji nikako ne uspijeva osvojiti Stari kontinent svojim limuzinama zaključili kako s ove strane Atlantika nema mjesta ni za njihov Genesis, a vodeći se valjda logikom da je Coupe isti automobil s parom vrata manje, i njemu su namijenili istu sudbinu.

U konačnici su se Korejci ipak smilovali Europljanima te su odabranim tržištima EU-a ustupili specijalno izdanje od 1.000 primjeraka.

Hoće li ovaj put biti drukčije? Sumnjamo. Novi Genesis Coupe premijerno će biti predstavljen početkom godine na autosalonu u Detroitu a PR službe zasad su nijeme, kako po pitanju tehničkih detalja, tako i s prodajnim strategijama.

Hyundai nam je ustupio tri fotografije na kojima se ne vidi redizajnirani interijer automobila, a internetska zajednica nagađa da će se pod poklopcem naći isti 3,8-litreni GDI V6, ovaj put sa 333 umjesto 306 KS. Snaga će se, naravno, preusmjeravati na stražnje kotače.