BRITANCI RASTURAJU

Slovenci i Crnogorci bolji mehaničari od Hrvata

11.11.2011 u 09:59

Bionic
Reading

HAK-ova baza u Kutini, poznato mjesto edukacije i natjecanja mehaničara, bila je domaćin klupskim mehaničarima iz deset zemalja srednje i jugoistočne Europe - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije te po prvi puta i ekipama iz Velike Britanije i Luksemburga

Natjecanje mehaničara sastoji se od teorijskog dijela u kojem se ispitivalo znanje, dok se praktični dio obavljao na vozilima. Ekipe su se sastojale od po dva natjecatelja iz svakog autokluba koji su ujedno predstavljali i nacionalni tim.

Koordinatori natjecanja i suci iz švicarskog autokluba TCS-a ocjenjivali su sistemski pristup, stručno znanje i poznavanje sustava vozila, upotrebu dijagnostike i primjenu pomoćnih sredstava te uspjeh pri otklonu kvara, kao i pristup vozaču - korisniku vozila.

Nakon dvodnevnog natjecanja, obrada rezultata koju je proveo tim instruktora iz švicarskog autokluba TCS-a, najboljima su se sasvim zasluženo pokazali mehaničari iz Velike Britanije. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz Slovenije, treće iz Mađarske, četvrti su bili predstavnici Crne Gore, a naši predstavnici osvojili su respektabilno peto mjesto.

'Ovo natjecanje je edukativno, s ciljem transfera znanja, vještina i vrijednosti te je prigoda za sustavno podizanje kvalitete usluge koju pružamo članovima. Natjecanje predstavlja mjesto za razmjenu iskustava i druženje mehaničara koji nisu konkurenti nego kolege koji uzajamno pomažu zajedničkim članovima. U tom duhu ni nije presudno tko je pobjednik', kazao je predsjednik HAK-a, Ivo Bikić.