GDJE JE KRAJ?

Novi Nissan GT-R još snažniji i štedljiviji

07.11.2011 u 11:47

Bionic
Reading

Kao da aktualni GT-R nije bio dovoljno ljuta trava na ljutoj rani europskih proizvođača sportskih automobila, u Nissanu su odlučili da je vrijeme da ga dodatno unaprijede za modelsku godinu 2012.

Vizualno automobil ostaje neizmijenjen, no pod poklopcem se našla dodatna ergela od 20 KS, pa tako turbopunjeni V6 novog GT-R-a sada isporučuje 550 KS, odnosno 70 KS više od izvorne verzije iz 2007. za koju su u Nissanu tvrdili da neće biti unaprijeđena.

Unatoč povećanju snage, potrošnja goriva je niža u kombiniranom europskom ciklusu te, umjesto dosadašnjih 12, iznosi 11,8 litara. U Nissanu napominju da se povećanje snage odrazilo na prirast okretnog momenta u nižim i srednjim obrtajima.

Nove kupce obradovat će i nešto više standardne opreme koja sada uključuje kameru za lakšu vožnju unatrag te Boseove niskotonce Precision Sound System preuzete s luksuznijeg modela EGOIST.

Nissanov medijski izvještaj ne napominje da se povećanje snage odrazilo na performanse, no ne sumnjamo da će uskoro osvanuti video novog rekorda na Nurburgring Nordschleifeu.