Auto zona KAO DVA IPADA

Teslin Model S imat će 17-inčni displej

  • Autor: I. Ć.
  • 10.10.2011 12:48:26
  • 10.10.2011 12:24:27

Dok se ostali proizvođači natječu povećavanjem displeja decimalu po decimalu, u Tesli su bitku za prestiž odlučili riješiti po kratkom postupku

Na jednom električnom automobilu nema mjesta analognim prekidačima, vjeruju u Tesli, pa su sve kontrole na središnjem grebenu dostupne putem displeja osjetljivog na dodir. I to kakvog displeja: Teslin mjeri 17 inča, odnosno čak 43 centimetra po dijagonali! To je veličina jednaka dvama Appleovim iPadima.

Što će vam toliki displej, sigurno se pitate? Kao što možete vidjeti u nastavku, zaslon je podijeljen u dvije zone te omogućava jednostavnu kontrolu apsolutno svakog segmenta modela S - od klimatizacije i audiosustava do pristupa internetu i navigacije putem Googleovih mapa.

Softver je temeljen na operativnom sustavu Linux, a u Tesli ističu da već surađuju s proizvođačima aplikacija koji bi vlasnicima trebali omogućiti jednostavno skidanje aplikacija kao što je to slučaj kod modernih mobitela.

Kad smo već kod mobitela, i oni se jednostavno integriraju u izbornik Teslinog gigantskog zaslona. Možda vam se čini da bi s ovoliko funkcija Teslin sustav trebao 'zapinjati', i općenito se ne ponašati pretjerano intuitivno, no mogli biste se iznenaditi nakon što pogledate videoisječak.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: