RIZIK OD ZAPALJENJA

VW i Audi povlače 170.000 modela s motorima TDI

07.10.2011 u 11:18

Bionic
Reading

Tu i tamo nađe se pokoji proizvođač nezadovoljan propisima europske agencije za sigurnost u prometu, no Euro NCAP je mala beba u usporedbi s rigoroznim američkim NHTSA-om

Američka nezavisna agencija za sigurnost u prometu (National Highway Traffic Safety Administration) svako malo prisili nekog od proizvođača na servisnu akciju, a ovaj put na meti se našla VAG grupa, točnije – Volkswagen i Audi.

Prije par dana NHTSA je zastupnicima njemačke marke s one strane Atlantika naložila zaustavljanje prodaje, a sada su elaborirali i razloge ove mjere. VW i Audi će, naime, morati na servisnu akciju povući 170.000 automobila s dizelskim motorima TDI – određene Golfove i Audije A3 modelske godine 2010-2012. te Jette modelske godine 2009-2012.

Problem leži u crpki za dovod goriva do injektora broj dva, koja se zbog rezonance s vremenom može odspojiti i uzrokovati spontano zapaljenje.

Volkswagen je objavio kako će zamijeniti problematični sustav ubrizgavanja, te instalirati element za ublažavanje rezonance. Vlasnici automobila biti će pozvani na servisnu akciju koja bi trebala započeti u studenom ove godine.