MALIŠAN NA STEROIDIMA

Nissan Juke + GT-R = potpuna ludnica!

05.10.2011 u 11:49

Bionic
Reading

Nissan nas ne prestaje iznenađivati nevjerojatnim automobilima, a posljednji model u nizu teško će nadmašiti. Upoznajte Juke-R

Britanska podružnica japanskog proizvođača došla je na briljantnu ideju spajanja naizgled nespojivog. Pod poklopac malenog crossovera Jukea odlučila je utrpati moćno srce jednog od najpoželjnijih sportskih automobila današnjice – GT-R-a. Tako je, govorimo o 3,8-litrenoj V6-ici koja razvija 530 KS i 612 Nm okretnog momenta.

No ni to nije sve. Male bi koristi Juke imao od GT-R-ovog motora da on nije uparen sa svom onom tehnologijom koja popularnu Godzillu čini trnom u oku Porscheu i proizvođačima ostalih egzotičnih sportskih automobila.

Koristeći se, valjda, crnom magijom, inženjeri sportskog odjela RML uspjeli su dopuniti V6-icu GT-R-ovim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke, kao i prilagođenim integralnim pogonom. Čak su i GT-R-ove 20-colne aluminijske felge našle mjesto pod Jukeovim blatobranima.

Naravno, valjalo je ukrutiti šasiju, a zbog dimenzija mjenjačkog sustava i instalacije sigurnosnog kaveza Juke je ostao bez stražnje klupe, dok su prednja sjedala zamijenjena sportskim školjkastim sa sigurnosnim pojasevima u šest točaka.

Nissan namjerava proizvesti svega dva primjerka Jukea-R u prezentacijske svrhe, no nekako nam se čini da proizvođač iz Japana neće odoljeti zovu limitirane proizvodnje ako interes za automobilom bude dovoljan.