ZA NE POVJEROVATI OČIMA

Divljanje u prometu i rafali iz kalašnjikova kao dobar dan

21.09.2011 u 13:42

Bionic
Reading

Zgrozite se svaki put kad vam netko oduzme prednost, vozi slalom po višetračnoj prometnici ili skrene bez aktiviranja pokazivača smjera? U tom slučaju nemojte, ni za živu glavu, putovati u zemlje Bliskog istoka

Od svih suludih prometnih eskapada koje smo imali prilike vidjeti otkad postoji YouTube, a doista smo ih se nagledali, ovu posljednju uistinu će biti teško nadmašiti.

Driftanje glomaznim limuzinama kao što su Honda Accord ili Hyundai Sonata preko nekoliko traka, od ruba do ruba javne prometnice, pri čemu je cilj izbjeći ostale sudionike u prometu, kamione i školske autobuse dok vaši kompići s putničkih mjesta ispucavaju rafale iz jurišnih pušaka u zrak, nova je fora u Saudijskoj Arabiji.

Ova disciplina s one strane razuma zove se 'hajwalah', a navodno iz dana u dan privlači sve veći broj mladih ljudi i, što nije nimalo iznenađujuće, nerijetko završava tragično.

Možda vam se čini kako je za ovakav performans dovoljna usijana glava, no video koji donosimo u nastavku pokazuje koliko je vozačkog umijeća potrebno da se automobil s prednjim pogonom natjera na ovakve manevre.

Treba li uopće napominjati da ovo nikako ne pokušavate sami izvesti izvan za to predviđenih trkaćih staza i poligona?