Auto zona A MOŽDA I VIŠE

Maketa Aventadora košta kao 12 pravih Lamborghinija!

  • Autor: I. Ć.
  • 20.9.2011 14:08:29
  • 20.9.2011 12:36:26

Dva milijuna eura za jedan od dvadeset primjeraka specijalne izvedbe Sesto Elemento možda vam se čini kao astronomska cifra, no razjareni bik iz Sant' Agate ima još prestižniji model u ponudi koji košta kao 12 Aventadora, a da stvar bude bolja - ovime se ne može ni upravljati!

Zašto? Za početak, zato jer u ovaj Aventador ne stanete, a i nekako sumnjamo da biste na parkiralištu ostavili automobil čija su svjetla, sjedala i upravljač izrađeni od dijamanata, a unutrašnjost prošivena zlatnom žicom.

Na izradi makete Aventadora u omjeru 1:8 Talijani su uposlili njemačkog modelara Roberta Gulpena koji kaže kako mu je cilj bio napraviti nešto jedinstveno što dosad nikad nije urađeno. S obzirom na početnu Sotheby'sovu aukcijsku cijenu od 4,7 milijuna američkih dolara, rekli bismo da mu je naum uspio.

Gulpen je maketu projektirao prema originalnim Lamborghinijevim nacrtima za što mu je trebalo 500 radnih sati, a baš kao i pravi automobil, i njegova kreacija je gotovo u cijelosti izrađena od ugljičnih vlakana. Cijena korištenih skupocjenih materijala iznosi nešto više od polovine početne cijene, odnosno 2,7 milijuna eura, a premija zaračunata zbog 'sofisticirane prirode umjetničkog djela'.

Aukcija za najskuplji Lamborghini održat će se u prosincu, a ako dotad ne možete izdržati, Gulpen će vam ga rado odmah ustupiti po cijeni od 6,2 milijuna američkih dolara.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: