Auto zona OD 2000 USD DO 5000 EURA

Najjeftiniji automobil na svijetu pušten u prodaju

Indijska tvrtka Tata u četvrtak je pustila na tržište najjeftiniji automobil na svijetu, Nano, s nekoliko mjeseci kašnjenja i uz bojazan da bi gospodarska stagnacija u Indiji moglo smanjiti interes srednje klase za taj 'revolucionarni' automobil čija je cijena tek 2.000 dolara

MUMBAI - Taj autić po nevjerojatno niskoj cijeni - jeftiniji je od jakog prenosivog računala - uz veliku pompu će u Mumbaiju predstaviti Ratan Tata, predsjednik istoimene grupacije, nakon čega će početkom travnja stići koncesionarima, rekao je glasnogovornik podružnice Tata Motors, Debashis Ray.

Nano koji će se u svojoj najjednostavnijoj inačici u Indiji prodavati po cijeni od 100.000 rupija (2.000 dolara i 1.500 eura), stići će u Europu do 2010.-2011., ali po cijeni od 5.000 eura, budući da mora odgovarati ekološkim normama, rekao je Tata na sajmu automobila u Ženevi početkom ožujka.

U međuvremenu, samo 30.000 do 50.000 komada proizvest će se ove godine u Indiji, premda su početna predviđanja govorila o 250.000 komada na godinu, što je skopčano s neočekivanim zaprekama na koje je tvrtka naišla u organiziranju proizvodnje.

Nano s motorom od 624 kubična centimetra, snage malo boljeg motocikla, svijetu je predstavljen u siječnju 2008., ali još nije izašao na indijske ceste zato što nije dovršena tvornica u Gujaratu.

Ustvari, Indiju, desetu gospodarsku silu svijeta, žestoko je pogodila svjetska kriza, zbog čega se našla na rubu deflacije, to jest trajnog pada cijena, što bi moglo paralizirati sve gospodarske aktivnosti.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: