C63 AMG BLACK SERIES

Upoznajte Mercedes iz BMW-ovih noćnih mora

25.07.2011 u 14:12

Bionic
Reading

Što se dogodi kad mađioničarima iz Mercedesovog odjela AMG odvežete ruke? Ekipu u BMW-u uhvati glavobolja

U Mercedesu su ipak odlučili ostati vjerni filozofiji Black Series. Pod poklopac C-klase ugurali su 6.2-litreni atmosferski V8 koji uz nekoliko modifikacija razvija 60 KS više od standardne inačice, odnosno čak 517 KS i 620 Nm okretnog momenta!

Sva ta furioznost preusmjerava se na stražnje kotače preko sedmerobrzinskog automatiziranog mjenjača s dvije spojke Speedshift u svega 100 milisekundi po stupnju prijenosa. Ne čudi stoga što sprint do stotke traje svega 4,2 sekunde.

U Affalterbachu su također proširili prednji i stražnji trag kotača za 40, odnosno 70 mm, postavili automobil na krući sportski ovjes te iza 19-colnih aluminijskih felgi montirali 390 mm bušene diskove sprijeda i 360 mm straga. Najmoćniji C dobio je i elektronski kontrolirani diferencijal s ograničenim proklizavanjem povezan sa sustavom ESP, čije se reakcije mogu podesiti u tri režima, od kojih jedan nudi potpunu deaktivaciju elektronskih dadilja.

C63 AMG Black Series standardno dolazi s dva školjkasta sportska sjedala, no uz nadoplatu Mercedes nudi i stražnju klupu te aerodinamični paket od ugljičnih vlakana.

Cijena osnovnog modela u Njemačkoj iznosi 115.430 eura, a početak prodaje najavljen je za siječanj iduće godine. Valjda će Bavarcima to biti dovoljno vremena da osmisle odgovor jer, barem na papiru, znatno skuplja specijalna izvedba BMW M3 CRT, o kojoj više možete saznati klikom na link ovdje, kraj Mercedesovog monstruma djeluje kao igračka.