EVOLUCIJA LEGENDE

Pogledajte prvi video novog Porschea 911 u akciji

20.07.2011 u 10:38

Bionic
Reading

48 godina, toliko dugo Porsche nije mijenjao osnovni koncept svojeg najuspješnijeg modela – legendarne 911-ice, držeći se one dobre stare da ne treba popravljati ono što dobro radi

Gotovo pola stoljeća Nijemci u jedan od svojih najuspješnijih automobila motor postavljaju na krivo mjesto – na stražnju osovinu. Ništa se po tom pitanju neće promijeniti niti ove godine u Frankfurtu kad ekipa iz Zuffenhausena skine plahtu s nove generacije 911-ice kodnog imena 991.

Konzervativnost možemo očekivati i po pitanju dizajna pa će tako, kao i dosad, vjerojatno samo oni s istreniranim okom moći razlikovati novi automobil od starog. Ipak, novi sportaš malo je veći od prethodnika, no ujedno lakši, te je građen na novoj platformi s dužim međuosovinskim razmakom, dok će se pod poklopcem naći novi 3,5-litreni sa 350-ak, odnosno 3,8-litreni šesterocilindrični bokser sa 400-tinjak konjskih snaga.

Ovisno o modelu, za prijenos snage trebala bi biti zadužena sedmerostupanjska ručna, odnosno sedmerostupanjska automatizirana mjenjačka kutija s dvije spojke.

Prvi video finalnih testiranja automobila u Južnoafričkoj Republici možete pogledati u nastavku, a ukoliko nas oči ne varaju, on prikazuje coupe, kabriolet i targu 911-ice.