Auto zona PROBLEMI U RAJU

Suzuki traži spas od partnerstva s Volkswagenom

  • Autor: I. Ć.
  • 19.7.2011 12:45:01
  • 19.7.2011 12:19:58

Njemačko-japanska alijansa naletjela je na prvi kamen spoticanja, prenosi Reuters. Ono što je trebalo završiti na obostranu korist obaju proizvođača postupno se pretvara u fijasko upiranja prstiju i međusobnog optuživanja

Dva su se proizvođača već sada, ni dvije godine od postizanja dogovora, odlučila obračunati putem medija. Pritom Nijemci optužuju Japance da nisu voljni dijeliti tehnologiju, a u Suzukiju tvrde kako im Volkswagen želi preoteti autonomiju.

Ekipa u Wolfsburgu odbija ovakve insinuacije kao neutemeljene, ističući kako nemaju namjeru donositi odluke umjesto Suzukijeve uprave, no to se baš i ne podudara s izvještajima stranih medija prema kojima VW već neko vrijeme pokušava iznuditi konsolidaciju investicije i povećati svoj 20-postotni udio.

Čini se kako ovo, ipak, Suzukijevoj upravi nije ni na kraj pameti pa tako Japanci već sad pokušavaju redefinirati stavke osnovnog ugovora, točnije udjele u temeljnom kapitalu i njihov odnos, budući da su, tvrde, u dogovor ušli namjeravajući ostati zasebni entitet.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: