RENAULT CLIO

Motor 'slini' gorivo! Što da radim?

07.07.2011 u 14:50

Bionic
Reading

Molim savjet u vezi Renault Clia II, 1.5 dci. Počelo mi je 'sliniti' gorivo ispod jednog podloška injektora. Automobil je star devet godina, prešao je 125.000 km, pa me zanima je li ta brtva potrošni materijal? Motor inače radi mirno, ne dimi, nema nikakvih pokazatelja po kojima bi problem bio s (pre)skupim injektorom, a posljednjih nekoliko tankova prosjek potrošnje je bio neznatno iznad pet litara na 100 kilometara. Što učiniti? Mehaničarima ne vjerujem jer mi je jedan rekao da treba mijenjati dva injektora (oko 4.500 kuna), a drugi je iz prve ispalio da su (barem) dva injektora 'otišla'. Lud ili lakovjeran ipak nisam - da se to dogodilo, auto ne bi nikako vukao, ne bi ni palio kako treba, trošio bi kudikamo više goriva, a rad motora bi bio daleko od idealnog - kakav sada zapravo jest

Poštovani,

trebalo bi izvaditi diznu van, počistiti dosjed i zamijeniti podlošku. Kada se to napravi, gorivo više ne bi smjelo 'sliniti'.

Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.