REALITY TV IZ PAKLA

Potraga za najgorim vozačem umalo završila tragično

07.07.2011 u 10:33

Bionic
Reading

Koncept na kojem funkcioniraju sve reality televizije ovog svijeta je jednostavan – šokirati publiku. Što češće i snažnije, tim bolje. Nizozemci su ovaj koncept pogurali ipak predaleko za naš ukus, a vjerujemo i za ukus vlastitih zaposlenika

'De Allerslechtste chauffeur van Nederland?' je reality emisija čiji je cilj pronaći najgoreg vozača u zemlji na način da kandidate smješta za upravljač te pred njih postavlja čitav niz vozačkih zadataka. Je li itko od producenata pritom u obzir uzeo opasnosti koje proizlaze iz nepropisnog rukovanja motornim vozilom? Naravno da nije!

Kao što možete vidjeti u dramatičnom videoisječku koji donosimo u nastavku, laureata nisu morali dugo tražiti. Stanoviti Pim uspio je zamijeniti papučicu gasa za kočnicu te je s voditeljicama u autu skrenuo sa zadane putanje pomevši pritom snimateljsku ekipu.

Malo tko će Pimu osporiti lovorike kad se u obzir uzme da je u kritičnoj situaciji reagirao puštanjem upravljača iz ruku i pokrivanjem očiju, a nije mala stvar niti što je voditelja emisije, Rubena Nicolaija, uz manje povrede, pospremio u bolnicu.

S obzirom na viđeno, iskreno, čudimo se što nizozemska avantura nije prošla uz teže posljedice.