Auto zona MERCEDES C-KLASA

Koje ulje koristiti?

Posjedujem Mercedes C-klasu 220 CDI Sport Coupe iz 2002. Automatic koja je prešla 90.000 km. Zanima me koje motorno ulje da koristim, budući da prevaljujem 10.000 do 15.000 km godišnje. Automobil ima puno hladnih startova, a volim ga stiskati pa se temperatura motora zadržava na oko 90 stupnjeva. Malo sam čitao o uljima i mazivima i budući da Mercedes preporučuje Mobil 1, dvoumim se između ESP FORMULA i NEW LIFE. Koje od navedenih ulja vi preporučujete ili možda ima neko po vašem izboru? Dosad sam koristio Castrol Edge 5-w40 tubo diesel. Trebam li promijeniti i ulje u mjenjaču budući da ga dosad još nisam mijenjao?

Poštovani,

Mercedes za ovo vozilo preporučuje motorno ulje sintetičke osnove specifikacije MB229.1/229.3. Oba navedena ulja poštuju tu Mercedesovu normu i zadovoljit će potrebe vozila. Ulje u mjenjaču bi bilo uputno zamijeniti zajedno s filtrom. U mjenjač ide ulje ATF specifikacije DEXTRON 4.


Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: