Auto zona PEUGEOT 307

Trebam li propuhati motor?

Odnedavno sam vlasnik Peugeota 307 2,0 HDI - 90 KS, godište 2005. Budući da ga bivši vlasnik nije mnogo koristio i vozio ga gotovo isključivo po Zagrebu, (manje od 50.000 km za šest godina) - putno je računalo zabilježilo na uzorku od 2.500 km prosječnu potrošnju od 8,3 litre! Zanima me je li je taj tip motora inače tako žedan ili je to rezultat pretežno gradske vožnje, odnosno teške noge na gasu, ili svega navedenog pomalo? Naime, otkad sam ga kupio, poništio sam brojač putnog računala na nulu, prešao oko 120 km međugradske i oko 550 km gradske vožnje i imam prosjek 7,3 lit/100 km. Trebam li išta poduzimati po pitanju propuhivanja dovoda goriva (provesti se žešće po autocesti)?

Poštovani,

Normalno je da vozilo koje je voženo samo u uvjetima gradske vožnje ima nešto veću potrošnju i realno je da je od nje malo i zagušeno, no nemojte ništa dodatno poduzimati budući da ste već ovim koracima dobili manju potrošnju, a vjerojatno će ona biti još manja kako budete dalje nizali kilometre na autocesti i otvorenoj cesti.

Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: