NE, NIJE AVENTADOR

Kineska policija zaplijenila lažni Lamborghini

20.06.2011 u 12:01

Bionic
Reading

Najmnogoljudnija zemlja svijeta ne slovi bez razloga za kraljevinu plagijatora. Kinezi kopiraju sve, od igle do lokomotive, pa nas vijest o tome da sami ne toleriraju imitacije nemalo iznenadila

Sjećate se priče o kineskom brijaču kojem je manjkalo četvrt milijuna eura kako bi se našao na Lamborghinijevom popisu za novi Aventador, pa ga je odlučio izraditi u vlastitoj radinosti na osnovi Infinitija I30?

Više detalja o njegovoj pustolovini možete pronaći ovdje, a recimo samo da je u izradu vlastitog Lamba utukao 10.000 eura, no to, čini se, neće biti i jedini trošak s kojim će se suočiti kako bi njime svakodnevno upravljao.

Lažni Lamborghini nedavno je zaplijenila kineska policija jer je istim upravljano bez registarskih tablica, a navodno nije pomoglo ni to što izgled automobila nimalo nije odgovarao onom što je pisalo u prometnoj knjižici. Prvi prekršaj koštat će ga 500 juana, a za drugi Kinezi još nemaju definiran zakonik.

Čini se da, unatoč tome što su odnedavno postali najveće tržište automobila na svijetu, Kinezi još nemaju jaku tuning scenu.