Auto zona NEPOPULARNA LIMUZINA

Aston Martin muku muči s prodajom Rapidea

  • Autor: I. Ć.
  • 17.6.2011 11:32:27
  • 17.6.2011 10:44:13

Aston Martin Rapide možda neslužbeno slovi kao najatraktivniji kupe s četvero vrata, no taj zaključak nije lako izvesti prema prodajnim rezultatima

Nedavno su Britanci objavili raskid ugovora s Magna Steyrom te najavili proizvodnju Rapidea u vlastitim pogonima u Gaydonu. Neočekivani potez nije dodatno objašnjen, no sad su na površinu isplivale informacije o razočaravajućoj prodaji najvećeg Astona.

Očekivalo se, naime, da će ih Aston Martin godišnje prodavati u 2.000 primjeraka, no ispada da je u trenutnoj ekonomskoj klimi realniji broj od 1.250 primjeraka. Preseljenje proizvodnje u Veliku Britaniju također znači da ni prodaja ostalih modela u ponudi, Vantagea, DB9 i DBS-a, ne cvjeta, a ljutom travom na ljutu ranu mogli bi se pokazati i penali od 10 milijuna funti, koliko će Aston Martin morati platiti Magni za prijevremeni raskid ugovora.

Britanci prst krivnje upiru prema recesiji, no, začudo, iste probleme nema konkurentski Porsche, čija se Panamera prodaje kao vrući kolačići. Možda zato što je gotovo dvostruko jeftinija od Aston Martina u svojoj najsnažnijoj izvedbi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: