SAAB 9-3

Blokada motora pri 2.500 okretaja

14.06.2011 u 16:55

Bionic
Reading

Posjedujem SAAB 9-3, 2,2TID, 2004. Često se događa da se lampica upozorenja upali i rad motora blokira do 2.500 okretaja, ponekad se mogu normalno voziti kao da je u redu s turbinom, i onda opet nakon nekog vremena ne dozvoljava voziti više od 2.500 okretaja. Ako se vozim nizbrdo i kazaljka prijeđe preko 2.500 okretaja, ispušta crni oblak dima. Bio sam u servisu i oni kažu da je u pitanju EGR ventil, malo ga očiste i nakon nekoliko dana vožnje opet ista stvar. Bi li se kupnjom novog EGR ventila riješio problem ili je problem u nečemu drugom? Možda bi trebalo temeljito očistiti usisnu granu? Jučer sam putovao do Zadra i sve je bilo normalno, lampica se nije palila. U povratku, negdje oko Gospića, lampica se upalila, ali sam mogao normalno voziti bez blokade Molim vaš stručni savjet, što učiniti i kako riješiti problem?

Poštovani,

trebalo bi prvo skinuti i temeljito počistiti turbinu i usisnu granu, pa tek onda vidjeti je li greška u EGR ventilu ili nečem drugom.


Ako i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na e-mail autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.