DRAŽBA ILI DROBILICA

Glupirate se za upravljačem? Pozdravite se s automobilom

19.05.2011 u 13:46

Bionic
Reading

Dok pojedine zemlje imaju nultu stopu tolerancije za vožnju pod utjecajem alkohola, Australija ima i nultu stopu tolerancije za divljanje za upravljačem

Pod nazivom 'anti-hoon laws' krije se niz zakona koji, u osnovi, ovlašćuje australske dečke u plavom da zaplijene svako vozilo čiji ga vlasnik koristi za mangupiranje po javnim prometnicama. To znači da će vas spaljivanje guma radi vizualnog efekta, driftanje, koreografija krafni i ostalo antidruštveno i opasno ponašanje za upravljačem stajati ključeva limenog ljubimca.

Prvi prekršaj razdvojit će vas na 48 sati, drugi na tri mjeseca, a bit ćete sretni ako ga nakon trećeg vidite s tuđim registarskim tablicama, jer će to značiti da je prodan na dražbi. Gora varijanta je ona da je vaš predmet želja završio u drobilici.

Ne vjerujete nam? Pogledajte jednu od tamošnjih reklama za 'senzibiliziranje' javnosti.

Ako nas pitate, australski zakon jedan je od onih koji nisu stvoreni kako bi ih se kršilo, što je na teži način naučio i svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton kojem je policija u Melbourneu nedavno zaplijenila Mercedes C63 AMG.