OPEL CORSA

Motor ne reagira na gas, trza i gasi se

09.05.2011 u 13:39

Bionic
Reading

Vlasnik sam Opel Corse B (1.2, 33 kW) iz 1995. koja je prešla 155.000 kilometara. Susrećem se s problemom koji se očituje trzanjem u vožnji. Automobil na trenutak prestane reagirati na papučicu gasa i motor nakratko zatrza. To se prije svega događa pri gradskoj vožnji, a na otvorenoj cesti u višim brzinama prijenosa i pri punom gasu nije izraženo. Najčešće se prilikom usporavanja i otpuštanja gasa događa da motor jednostavno ima propade u snazi i trza dok brzina opada, a ponekad se i ugasi netom prije zaustavljanja. Također se ponekad upali žaruljica motorelektronike na kontrolnoj ploči. U leru motor normalno reagira na gas. Automobil je uredno održavan. Prije dvije godine su zamijenjeni kablovi svjećica, a nedavno je zamijenjen i rotor razvodne kape. Također moram napomenuti kako je prije nekoliko godina u automobil ugrađen karburator s Astre 1.6 zbog problema s gubitkom vakuuma na dovodu zraka i nemogućnosti nabavke zamjenskih dijelova. Molim vas za sugestiju koji su mogući uzroci ovih problema

Koliko iz vašeg problema mogu iščitati, problem je najvjerojatnije u začepljenju karburatora i motoriću minimuma koji regulira prazan hod motora.

Ako i sami imate probleme s automobilom, šaljite nam upite na email autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.