Auto zona KAO U FILMU

Jeste li spremni za trodimenzionalnu navigaciju?

  • Autor: I. Ć.
  • 6.5.2011 13:15:09
  • 6.5.2011 10:42:10

GPS sustavi posljednjih su se godina toliko infiltrirali u naše automobile da je pitanje trenutka kada će ih proizvođači početi nuditi kao standardni dio opreme

Ipak, unatoč eksponencijalnom rastu popularnosti, svjedočimo još uvijek standardnom mehaničkom sklopu u kojem naputke o ruti dobivamo preko malenog, najčešće na dodir osjetljivog ekrana i zvučnih naredbi. Ako i vi mislite da je stiglo vrijeme za evoluciju GPS-a, pogledajte što Audi priprema s renomiranim Institutom za tehnologiju u Massachusettsu (MIT).

AIDA (Affective Intelligent Driving Agent) je navigacijski sustav koji će od vaše kontrolne ploče načiniti trodimenzionalnu mapu rute. Sustav kontrolirate pokretima ruku, a 'inteligentan' je dovoljno da prikupi informacije o vašem uobičajenom načinu prometovanja te vas u danom trenutku obavijesti o dnevnom meniju u vašem omiljenom restoranu, kao i o prometnim gužvama u nastanku.

Nekako nam se čini da bi malo koji vozač s toliko informacija na dlanu uspio zadržati pogled na cesti.

Kako sustav funkcionira u praksi, možete pogledati u videoisječku koji donosimo u nastavku, no budite sigurni da nakon ove prezentacije nećete gledati istim očima na svoj vlastiti GPS.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: