SJEDI, PET!

Neora EV je električni automobil za poželjeti

29.04.2011 u 13:25

Bionic
Reading

Nećemo vam zamjeriti ako nikad niste čuli za Luxgen, no kako stvari stoje, uskoro bi se to moglo promijeniti

 

Tajvanski proizvođač automobila na autosalonu u Šangaju pokazao nam je jedan od interesantnijih koncepata električnih automobila – Neoru EV. Ova ekološki prihvatljiva limuzina medijsku je pozornost u podjednakoj mjeri privukla atraktivnim dizajnom, kao i tehničkim mogućnostima.

Naime, osim što izgleda veoma ozbiljno i, uz nekolicinu izmjena, spremno za serijsku proizvodnju, Neora EV navodno raspolaže indukcijskim električnim pogonom od 240 KS koji je sposoban ubrzati je s mjesta do 100 km/h za svega 6,5 sekundi i do 250 km/h maksimalne brzine, te joj s jednim punjenjem baterijskog sklopa kapaciteta 48 kWh omogućiti prevaljivanje čak 400 kilometara.

 

Da stvar bude bolja, za punjenje baterija do 80 posto kapaciteta navodno je potrebno tek sat vremena, što znači da ni duža putovanja za ovaj automobil ne bi trebala biti problem.

Tajvanski proizvođač zasad je nijem na temu početka proizvodnje i isporuke, no uspije li takav automobil ponuditi tržištu po prihvatljivoj cijeni, ne sumnjamo da će vrlo brzo ime Luxgen postati poznato diljem svijeta.