Auto zona NA KORAK OD VLASNIŠTVA

Fiat će uskoro vedriti i oblačiti Chryslerom

  • Autor: I. Ć.
  • 26.4.2011 15:58:45
  • 26.4.2011 15:04:35

Fiat je uporan u namjeri da u Chrysleru stekne većinski udio. Talijanski proizvođač izvijestio nas je da je s američkom vladom postigao dogovor kojim će za 1,3 milijarde američkih dolara preuzeti dodatni 16-postotni udio u Chrysleru

Fiat trenutno posjeduje 35 posto Chryslera, no taj bi se udio trebao povećati na ciljanih 51 posto kad Talijani otplate svoje obveze prema američkoj vladi. Analitičari vjeruju da je Fiatov cilj u što kraćem roku raspisati IPO Chryslerovih dionica da bi prikupio dodatni kapital za razvoj američkog brenda.

Chrysler bi, prema nekim izračunima, trebao vrijediti oko 11 milijardi američkih dolara, no Fiatu, računa se, nije u cilju ostvariti kapitalnu dobit kroz rast vrijednosti vlastitog udjela na burzi, već kroz komercijalni rast i nanovo etabliranje marke na američkom tržištu.

Fiatov izvršni direktor Sergio Marchionne medijima se pohvalio da je preuzimanje dodatnog udjela temeljni korak prema integraciji Fiata i Chryslera, što će rezultirati stvaranjem globalne automobilske marke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: