LUKSUZNI MALIBU

Što nam donosi Chevroletov najvažniji automobil?

20.04.2011 u 11:22

Bionic
Reading

Novi Malibu uskoro će se nakloniti američkoj publici u New Yorku, a riječ je o najvažnijem proizvodu američkog proizvođača u posljednjih nekoliko godina

Novi Malibu nasljednik je Epice, no i mnogo više. To je prvi Chevroletov automobil koji će se nuditi na šest kontinenata i gotovo stotinu tržišta. Ambiciozni planovi dolaze na krilima globalnog rasta prodaje kojim je Chevrolet u prvom kvartalu ove godine svijetu isporučio 1,1 milijun vozila.

Malibu, koji mjeri 4.859 mm u duljinu, 1.854 mm u širinu i 1.462 mm u visinu, kao što smo već pisali, gradit će se na platformi Opelove Insignije Epsilon II, a ovisno o tržištu, pod poklopcem će mu se naći jedan od čak devet četverocilindričnih i šesterocilindričnih motora. U ponudi će biti dizelaši, benzinci i motori prilagođeni radu s ukapljenim naftnim plinom, dok će za prijenos biti zadužen ručni šesterostupanjski, odnosno automatski mjenjači.

Chevroletovo medijsko izvješće spominje i ekonomični 1.6-litreni turbopunjeni motor zasad nepoznatih performansi. Malibu će se premijerno pojaviti na kineskom tržištu već ove jeseni te američkom do kraja godine, dok ga u Europi ne očekujemo prije 2012.