TKO TO MOŽE PLATITI

Deset najskupljih svjetskih automobila

07.03.2009 u 16:24

Bionic
Reading

Donosimo vam deset najskupljih automobila, među kojima čelno mjesto zauzima kralj skupoće Bugatti Veyron EB 16.4, koji stoji čak milijun i pol dolara

Usred svjetske recesije, na stranici Gunaxin.com pokušali su nas odmaknuti od stisnutih novčanika i prenijeti u neke daleko bogatije snove. Tako su predstavili listu najskupljih automobila na svijetu.

Najskuplji automobil na svijetu je Bugatti Veyron EB 16.4, za koji biste trebali izdvojiti čak milijun i pol dolara. Slijedi ga Lamborghini Reventón koji stoji 1.284.674 dolara,  a u prodaju će biti pušteno samo dvadeset ljepotana. Slijede Enzo Ferrari i McLaren F1 koji koštaju ravno milijun dolara.

Sljedeći auti vaši su za sitnih šestotinjak tisuća dolara: Pagani Zonda C12 F, SSC Ultimate Aero TT i LeBlanc Mirabeau. Tek nešto jeftiniji su Koenigsegg CCX i Saleen S7 Twin Turbo, koji koštaju nešto više od pola milijuna dolara, a listu bolesno skupih automobila zatvara Porsche Carrera GT za koji trebate izdvojiti 440 tisuća dolara.

Da ne ostanemo samo na nabrajanju, ovdje možete pobliže upoznati deset bolesno skupih ljepotana. A možda će vam upravo to biti i najbliži susret s cestovnim kraljevima, jer pretpostavljamo da će rijetki nakon ovog teksta posegnuti u novčanik i krenuti u kupovinu.