AUTOCESTE SU IZUZETAK

90 posto Hrvata nezadovoljno kvalitetom cesta

19.04.2011 u 11:55

Bionic
Reading

Premda su građani, u osnovi, nezadovoljni kvalitetom domaćih prometnica, istraživanje koje je portal 4Kotača proveo na uzorku od 500 osoba (od kojih su samo 10 posto činile žene) pokazuje da nezadovoljstvo nije neselektivno. Hrvati vole autoceste i brze ceste, a izuzetno hvale i prometnu signalizaciju

Kao najbolju prometnicu u Hrvatskoj, 60 posto ispitanika istaknulo je autocestu A1, poznatiju kao Dalmatinu, dok je sa značajno manjim udjelom (17 posto) najgorom proglašena autocesta A5 – Slavonka

I dok se natprosječna većina (68 posto) slaže da je asfalt na našim autocestama, pa i brzim cestama, kvalitetan, čak 92 posto ispitanika nije zadovoljno njegovom kvalitetom u naseljenim mjestima. Hrvati nisu zadovoljni ni gužvama, njih 65 posto istaknulo je taj element prometa problematičnim, a polovica ih nije zadovoljna ni dostupnošću parkirnih mjesta.

S druge strane, hvali se prometna signalizacija koja je po mišljenju 51 posto ispitanih najbolji element našeg prometnog sustava.

Naposljetku valja istaknuti da su stariji ispitanici (više od 46 godina) bili blaži u svojim osudama te su u prosjeku navodili 2,5 negativnih elemenata domaćeg prometa, dok su mlađi izdvajali 3,3.