U OLDTIMERU IZ 1928.

Neobična obitelj putuje svijetom već 11 godina

18.04.2011 u 11:46

Bionic
Reading

Volite automobile i volite putovanja? Što kažete na oboje u trajanju od jedanaest godina s voljenom osobom?

Argentinci Herman i Candelaria Zapp na put oko svijeta krenuli su zbog straha da  neće to moći kad dobiju djecu. U međuvremenu su ih dobili četvero – Pampa se rodio u SAD-u, Tehue u Argentini, Paloma u Kanadi, a Wallaby u Australiji.

Zappovi su u međuvremenu nanizali čak 232.000 kilometara u posljednjih jedanaest godina, a put ih je odveo preko Sjeverne i Južne Amerike, Aljaske, sve do Azije i Novog Zelanda. Ovaj monumentalni poduhvat Zappovi nisu izveli ni u kakvu modernom vozilu, već oldtimeru Graham-Paige iz 1928. koji od milja nazivaju 'djedica'.

Budući da djedica ne može postići više od 40 kilometara na sat, Argentinci su bili prisiljeni zaobilaziti autoceste, a to nije bila i jedina neugodnost s kojom su se susreli. Putem su ih pljačkali, a pojedine zemlje odbile su im izdati vizu.

Premda su djecu samostalno školovali, čime se ponose, Zappovi planiraju u iduće dvije godine završiti svoje svjetsko putovanje kad njihov najstariji sin navrši 10 godina. Čitavu priču o neobičnoj argentinskoj obitelji možete pročitati ovdje