Auto zona IGRA SKRIVAČA

Jeste li spremni za Citroen DS5?

  • Autor: I. Ć.
  • 14.4.2011 11:33:52
  • 14.4.2011 10:23:00

Kineski autosaloni nisu više što su bili. Osim što su proizvođači za, primjerice, nadolazeći autosalon u Šangaju rezervirali neke od modela koji su najpopularniji na Starom kontinentu, također su počeli koristiti klasične metode igre skrivača kojima se inače, radi publiciteta, koriste isključivo uoči otvorenja najpopularnijih autosalona

Citroen je tako, primjerice, odlučio najaviti svoj novi model DS5 fotografijom svjetlosnog sklopa i baš nijednom dodatnom informacijom. Nagađamo, stoga, da će automobil platformu dijeliti s modelom C5 od kojeg će se izdvajati kvalitetnijim materijalima, bogatijim paketima opreme kao i mogućnošću za individualizaciju elemenata vanjštine i interijera.

DS5 je treći model u Citroenovoj liniji s kultnom oznakom DS, a prije njega smo već upoznali modele DS3 i DS4.

Očekuje se da će Citroen na DS5 prenijeti liniju poznatih benzinskih i dizelskih motora koji pogone C5, no također i da će luksuzna limuzina biti prvi model marke s dvostrukim ševronom koju će pogoniti sofistcirani hibridni sustav Hybrid4 sastavljen od dizelskog i elektromotora.

U slučaju Peugeotovog 3008, ovaj sustav koristi dvolitreni turbodizelaš koji razvija 163 KS i 300 Nm i pogoni prednje kotače te elektromotor smješten na stražnjoj osovini koji kontinuirano razvija 27 KS, odnosno 35 KS u intervalima i 200 Nm okretnog momenta te pogoni stražnje kotače.

Više o novom DS5 trebali bi znati već 18. travnja, kad će autosalon u Šangaju i službeno otvoriti vrata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: