Auto zona ATRAKTIVNI ŠVEĐANI

Za Saab zainteresirano čak pet kupaca?

  • Autor: I. Č.
  • 6.3.2009 9:01:27
  • 6.3.2009 9:00:00

Čini se da švedski Saab ipak nije toliko nepoželjna udavača kakvim ga mediji posljednjih tjedana obilježavaju

Ako je vjerovati Saabovom direktoru Jan-AkeJonssonu, za švedsku automobilsku marku zainteresirano je čak pet različitih proizvođača, a tko će biti novi vlasnik, saznat ćemo najkasnije za dva mjeseca. U razgovoru za Automotive News Europe Jonsson je istaknuo da je riječ o ozbiljnim kupcima, a još neke kompanije pokazuju interes za Saab.

Premda nije htio navoditi kandidate, mediji špekuliraju da u potencijalno zainteresirane strane za većinski udio u Saabu spadaju kineski GeelyAutomotive i DongfengMotor Company, a navodno i pojedini švedski fondovi rizičnog kapitala imaju višak novca za preuzimanje dioničkog udjela.

General Motors, koji posjeduje 50 posto dionica Saaba, najavio je izlazak iz vlasničke strukture do 1. siječnja iduće godine. GM je 50 posto Saaba 1990. platio 700 milijuna američkih dolara, te je dokapitalizirao tvrtku s dodatnih 125 milijuna dolara 2000.

S padom prodaje od 35 posto i gubicima u iznosu većem od 350 milijuna dolara očekuje se da će cijena preuzimanja Saaba biti – vrlo niska.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: