HOĆEMO OVO

Najbolji prilaz kući je – relijaška dionica!

08.04.2011 u 11:40

Bionic
Reading

Rod Millen je novozelandska relijaška legenda kakvu želite imati za najboljeg prijatelja, posebice ako ste ludi za brzom vožnjom

Nakon što je prije devet godina posjetio poznati britanski Festival brzine u Googdwoodu, gdje poznati i nepoznati sa svih strana svijeta jure 1,86-kilometarskim usponom u svakojakim vozilima, od oldtimera do bolida Formule 1, Millen je poželio istu stvar izraditi za vlastiti gušt pred svojom kućom.

Čovjek koji je svojevremeno postavio rekord na Pikes Peaku za upravljačem 800 KS snažne Toyote Celice, a koji nitko drugi nije uspio srušiti punih 13 godina, svoju trkaću stazu svoj prilaz kući oblikovao je po uzoru na najbolje relijaške dionice kojima je jurio tijekom karijere.

Premda sama staza, dugačka jednu milju (1,6 km), nije nimalo šira od prosječnog jednotračnog prilaza, na njoj se našlo dovoljno mjesta za sve one sitnice koje reli čine zadovoljstvom – oštri zavoji, usponi i spustovi, neograđene zone izlijetanja i, naravno, drvoredi tik uz stazu.

Ipak, umjesto da je zadrži samo za sebe, Millen je odlučio i s drugima podijeliti radost nesputane jurnjave. Za svoj 60. rođendan minulog vikenda, koji je nazvao najboljim ikad, Novozelanđanin je prilaz kući otvorio za javnost. Našlo se tu replika relijaških monstruma grupe B, trkaći kamionet Toyota Tundra i Ford s V8-icom pod poklopcem te, naravno, Millenova monstruozna Celica čiju jurnjavu možete pogledati u videoprilogu koji donosimo u nastavku.

Kad bismo imali ovako nešto u dvorištu, povratak kući bi nam bio najbolji dio dana.