TATA U ŽENEVI

Europski Nano umjesto 2.500 dolara – 5.000 eura

05.03.2009 u 08:59

Bionic
Reading

Nakon brojnih bombastičnih najava, priča o najjeftinijem automobilu na svijetu, indijskom Tata Nanu od 2.500 američkih dolara, naglo je zamrla, da bi na aktualnom ženevskom salonu dobila svoj nastavak

Indijci su nam na podiju Palexpa pokazali Nano Europe, odnosno, kako mu ime kaže, Nano namijenjen europskom tržištu. Sama ova činjenica je dovoljna da se u startu zaključi da se radi o automobilu koji se razlikuje od prvotnog Tata Nana.

Tako Nano Europe raspolaže dužim međuosovinskim razmakom od 2.280 mm, opremljen je 14-colnim aluminijskim felgama, električnim servoupravljačem, trocilindričnim aluminijskim benzincem uparenim s peterostupanjskim ručnim mjenjačem, LED stražnjim svjetlima, pa čak i suvozačkim retrovizorom.

Zbog europskih sigurnosnih normi, pak, Nano je, osim zračnim jastucima za vozača i suvozača, opremljen i ABS-om te kontrolom stabilnosti.

Naravno, sve ovo neće doći bez utjecaja na cijenu, pa se očekuje da će, po izlasku u prodaju, kompaktni indijski gradski mališan na europskom tržištu stajati oko 5.000 eura.